Megerősítve: jövőre a felvételihez már kell nyelvvizsga!

2020-tól a felsőoktatásba felvétel alapfeltétele lesz a B2-es nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi.

Ismételte meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma:

Korábban a Magyar Hírlap értesülése alapján azt olvashattuk, hogy várhatóan mégsem lesz kötelező 2020-tól a nyelvvizsga az egyetemi felvételihez, mivel a kormány elhalaszthatja annak bevezetését. A lap azzal magyarázta a döntést, hogy a fiatalok nyelvtudása az egyes országrészek között egyenetlen, és jelen állapotban a jelentkezők negyven százaléka be sem kerülne a felsőoktatásba.

A hvg.hu megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy mi igaz a hírből, ám a tárca azt közölte, „nincs és nem is várható semmilyen változás a 2014. december 18-án kihirdetett rendelkezésekben, amelyek szerint 2020-tól a felsőoktatásba történő felvétel alapfeltétele lesz egyrészt a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat, illetve a legalább egy emelt szintű érettségi vizsga vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél. Utóbbi alól kivétel a művészet képzési terület”.

A cél a 2014-es rendelkezéssel az volt, hogy ha probléma van a nyelvtudással, az ne a tanulmányok után, hanem lehetőleg az előtt derüljön ki.

A minisztérium most ugyanezt közölte a Magyar Nemzettel is, amelynek Berényi Milán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke azt mondta: a felsőoktatási intézmények feladata elsősorban a szaknyelvi képzés, így jó iránynak tekinthető, hogy nyelvvizsga szükséges a felvételihez.

Jelezte, hogy az utóbbi években a felsőoktatásba jelentkezők mindössze 45 százaléka rendelkezett nyelvvizsgával. A felvett diákok esetében kissé nagyobb az arány, mintegy 55 százalék – tette hozzá, megjegyezve, hogy Budapesten és a megyeszékhelyeken sokkal jobbak az eredmények.

A Nemzeti alaptanterv legalább 936 nyelvórát biztosít a diákoknak az érettségiig a közoktatásban, aminek a szakember szerint bőven elegendőnek kellene lennie egy nyelvvizsga megszerzéséhez. Berényi Milán úgy vélekedett, hogy erős motiváció esetén egy év alatt is el lehet érni a középfokú szintet.

Úgy érzed jó lenne egy hatékonyabb módszerrel felkészülni a nyelvvizsgádra?

Mi ebben tudunk segíteni, egyéni, intenzív, online nyelvóráink segítségével!
Rugalmas, hozzád igazított óraidőpontok, kora reggeltől késő estig, akár hétvégén is!
Teljesen személyre szabott órák, melyhez a tananyagot Mi biztosítjuk, Neked!

Jelenleg a Consteach-nél 10 nyelv elérhető, több, mint 40 fiatal, tehetséges oktató tanít, 20.000+ megtartott nyelvórával.
96%-os nyelvvizsga sikerességi arány!

Kérdésed van?
Szeretnéd, ha felmérnék a szintedet?
Kipróbálnád milyen nálunk egy óra, teljesen ingyen?

Írd meg üzenetben nekünk ITT vagy a Facebook oldalunkon, mit kell tudni rólad, mi volna a célod, mikorra tervezed a nyelvvizsgát, és máris összehozunk 40 oktatónk egyikével!

Jelentkezés Ingyenes Próbaórára

Amennyiben szimpatikus volt a próbaóra és az oktatód, 1-8-16-35 alkalmas bérleteink közül választhatsz, melyeket itt tekinthetsz meg:

Árak, bérletek

INGYENES TANANYAGOKÉRT csatlakozz Facebook csoportunkhoz:

Consteach Nyelvtanulók Közössége

Várunk szeretettel minden nyelvet tanulni vágyót!
A Consteach csapata